Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Betalingsformer

Onlinebetaling er sikkert! 
Betaling med kreditkort i danske netbutikker er SIKKERT! Det er den helt entydige holdning hos alle officielle relevante instanser, herunder også Forbrugerrådet, Forbrugerstyrelsen, PBS og bankerne.

Samme sikkerhed gør sig gældende for storbankernes elektroniske betalingsløsninger Danske Netbetaling og BG Netbetaling, som dog forudsætter en netbank-løsning på PC'en.

Forbrugerombudsmanden - risikoen er stort set lig nul
I oktober 2000, udkom en rapport fra forbrugerombudsmanden om handel og markedsføring på nettet, hvor han bl.a. skriver:
"Det er en alt for udbredt misforståelse, at det skulle være farligt at bruge sit betalingskort (dankort eller kreditkort), når man handler på Internettet..... 
....Forbrugerombudsmanden finder det derfor vigtigt i en rapport som denne at slå fast, at forbrugerne - under forudsætning af at de altid kontrollerer deres kontoudtog fra banken - ikke løber nogen risiko ved at bruge deres betalingskort, heller ikke på Internettet......
....det forekommer rimeligt at konkludere, at risikoen for, at ens kortoplysninger bliver misbrugt af tredjemand, på nuværende tidspunkt stort set er lig nul. " 
Læs hele rapporten på Forbrugerstyrelsens hjemmeside. 

Forbrugerrådet - tilråder kreditkortbetaling som det sikreste valg
I februar 2001 tog Forbrugerrådet et endnu mere markant skridt, idet Forbrugerrådets jurist Anette Høyrup i bladet "TÆNK" (nr. 11, feb. 2001) direkte anbefaler, at man udelukkende benytter Dankort/kreditkort-betaling på nettet frem for kontant betaling eller efterkrav, da forbrugeren simpelthen er bedst beskyttet ved kreditkortbetaling. 
Læs mere på Forbrugerrådets hjemmeside.

FDIH - video med førende eksperter
I december 2001 offentliggjorde Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, en ''onlinevideo'' om onlinehandel og sikkerhed. Den udmærker sig ved at kunne ses af alle online - også selvom man har en langsom modemforbindelse. På videoen, der har en varighed på ca. 9 minutter, medvirker en række eksperter og repræsentanter fra bl.a. Forbrugerrådet, PBS, Danske Bank og Nordea. 
Klik her for at se videoen.

Eksterne links til mere information
På følgende websteder finder du yderligere information:

www.betaling.dk (PBS)
www.forbrugersikkerhed.dk (FDIH / Forbrugerrådet)
www.fs.dk - (Forbrugerstyrelsen)
www.net-tjek.dk - (Forbrugerstyrelsen - med karakterbog over onlinebutikker)
www.fbr.dk - (Forbrugerrådet)
www.fi.dk - (Forbrugerinformation)


-----------------------

Betalingsmåder

Følgende betalings- og kreditkort kan anvendes:
•Dankort, inkl. Visa/Dankort
•MasterCard
•Visa
•Visa Electron
•JCB
•American Express
•eDankort
•Maestro

Når du betaler med Dankort eller Visa/Dankort, skal du blot indtaste dit kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre ved bestillingen.
 
Betalingen

Selve betalingen for din bestilling trækkes ikke på betalings- og kreditkort, før varen er afsendt fra vores lager/Butik.

Betales med betalingskort er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af at dit kort bliver misbrugt i en internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på 1200 kr. hvis dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

Data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken Candleworld eller andre har mulighed for at læse dataene.
Beløbet for varerne trækkes først, når varerne sendes fra Candleworld. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

Dansk lovgivning
Kommer dit kortnummer og udløbsdato uvedkommende i hænde, er der risiko for at oplysningerne kan misbruges til bl.a. køb på Internettet. Denne risiko er dog altid til stede, uanset om du selv handler på Internettet! Lovgivningen er heldigvis indrettet således, at du ikke selv hæfter for den slags misbrug. Opdager du ved gennemgang af dit kontoudtog, at der er foretaget en betaling du ikke kender til, er pengeinstitut/kortudsteder forpligtet til at tilbageføre beløbet til din konto, hvis du gør opmærksom på problemet. Pengeinstitut/kortudsteder må så selv sørge for at kræve pengene tilbage fra den pågældende butik, som dermed sidder tilbage med 'Sorteper'. Disse regler er blevet til i et samarbejde mellem forbrugerombudsmanden og bankerne, og er nu en del af lovgivningen - Lov om visse betalingsmidler (betalingsmiddelloven) §11. 

Så længe du handler i danske onlinebutikker, er sikkerheden meget høj! Og selvom der skulle ske noget, er du alligevel 100% beskyttet. Danmark er, som på så mange andre områder, 'ordensduks' i den henseende. 

Risikoen kan dog være noget højere, hvis du handler i udenlandske butikker. I mange tilfælde stilles der ikke de samme krav til sikkerheden. Eksempelvis er det ikke ualmindeligt, at udenlandske butikker gemmer dine kortoplysninger i en database. Her er der risiko for, at hackere kan skaffe sig adgang, og efterfølgende misbruge oplysningerne. I Danmark er en sådan registrering af kortoplysninger slet ikke lovlig. For en ordens skyld skal nævnes, at CandleWorld.dk ikke under nogen form registrerer dine kort -og kontooplysninger!

:)