Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

kvalitet

Kvalitet – man får hvad man betaler for:

Som forbruger kan det være uhyre vanskeligt at vurdere kvaliteten af et stearinlys. To tilsyneladende ens stearinlys kan være prissat meget forskelligt, og så er det naturligvis nærliggende at tage det billigste. Der er dog stor konkurrence på markedet for stearinlys, så man kan som oftest regne med at pris og kvalitet følges ganske godt ad.

Meget væsentlig for kvaliteten er den anvendte råvare. Moderne stearinlys er i virkeligheden ikke lavet af stearin, men derimod af paraffin, også kaldet voks, som er et affaldsprodukt fra olieindustrien.

Paraffinens kvalitet afhænger af hvor mange olierester der er tilbage når der produceres stearinlys. Er der mange olierester tilbage, er paraffinen naturligvis billigere, men det giver en række problemer.

Først og fremmest soder lyset mere når olieresterne skal brændes af. Derudover bliver lyset mere blødt, og vil have øget tilbøjelighed til at deformere og løbe ved afbrænding. Endelig vil der være øget brandfare, da stort olieindhold øger risikoen for selvantændelse.

Medierne har omtalt flere af den slags tilfælde herhjemme - især i forbindelse med billige fyrfadslys.

Sodning er måske det største problem med de billige lys. På Teknologisk Institut arbejder man i øjeblikket på en mærkningsordning, som skal informere forbrugerne om den usynlige kvalitet eller mangel på samme.

Problemerne med olierester er ikke overraskende størst i paraffin fra fjern østen og mindre udviklede lande.

Alle lys på CandleWorld.dk er fremstillet i Europa, og råvarerne er fuldraffineret paraffin.

Råvarerne og vægerne er af højeste kvalitet og underkastes løbende kvalitetskontroller.

Vi må sige, at prisniveauet på CandleWorld er særdeles attraktivt og kvaliteten er i top !!

 

 

:)