Vi leverer til: Danmark – Norge – Sverige – Finland

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

Sanselige dufte

Sanselige dufte:

Verden er fyldt med lyd, lys og dufte og vores sanser bombaderes hele  tiden.

Mennesket har i vid udstrækning lært, at kontrollere mange af disse ting. I dagligdagen anvendes både lyd og lys under kontrollerede former – tænk bare på samtale, musik, alarmer, lyssignaler, tv-skærme osv.

Dufte er derimod en af de ting vi mennesker ikke fuldt ud behersker endnu.

Videnskaben har langt fra overblik over hvordan dufte påvirker vores sindsstemning og velbefindende. Dog ved man i dag, at dufte spiller en langt større rolle end man tidligere var klar over og at dufte i høj grad er i stand til, at omgå vores normale fornuft og tale direkte til de mere instinktive sanser.

Duftlys er ganske almindelige lys, tilsat forskellige  former for duftstoffer, som f.eks.  æteriske olier. Under afbrænding af lyset spredes duftstoffet til omgivelserne.

Duftstofferne der anvendes i lysene  fra CandleWorld er naturligvis godkendte og helt uskadelige for mennesker.

Duftene består af mikroskopiske partikler der svæver rundt i luften, nøjagtig som støv, pollen, tobaksrøg, mados, parfume og mange andre partikler og dufte, som naturligt omgiver os. Som alle andre duftstoffer, vil duften fra duftlys i nogle tilfælde kunne være til gene for personer med visse former for allergi – husk at tage fornøden hensyn. Hos producenten har man foretaget tests med allergiske  forsøgspersoner uden nogen målbar reaktion, men reaktioner hos disponerede personer vil givetvis kunne forekomme.

Traditionelt fremstillede duftlys

har ofte problemer med, tab af duft over  tid. Duften afgives langsomt fra lyset, også selvom det ikke brændes. Det er en stor ulempe, fordi man dermed ikke kan kontrollere duftafgivelsen, også selvom lyset kun står til pynt. Med tiden vil lyset dermed miste styrken rent duftmæssigt, således at det efter en periode ikke vil kunne afgive duft efter hensigten når det afbrændes. Vores producent derimod benytter en ny teknologi, hvor duftstoffet er indlejret i små bobler, som først springer ved kraftig opvarmning. På den måde sikres at afgivelsen af duft kun sker, når lyset brænder – og kun fra den del af lyset der afbrændes.

I USA sælges der stearinlys for milliarder – omkring halvdelen der duftlys.